Skip to main content

وب جهان‌گستر محتویات واژهٔ وب تاریخچه اجزاء وب معماری سیستم وب وب چگونه عمل می‌کند عملکرد برنامهٔ سرویس دهنده و مشتری وب جاوا و جاوا اسکریپت تأثیر بر روابط اجتماعی انتشار صفحات وب سرعت در وب www در نام‌های وب‌سایت‌ها تلفظ "www وب ۲٫۰ وب معنایی پیوند به بیرون منابع جستارهای وابسته منوی ناوبرییک پیشنهادپیشنهاد طراحی وب جهان گسترخلاصه‌ای از پروژه وب جهان گسترCERNW3COpen Directory — کامپیوتر، اینترنت، طراحی وب و ایجاد آنWWW-Virtual Library: History of the Internet & W3Early archive of the first web siteInternet Statistics: Growth and Usage of the Web and the Internetتاریخچه وبWebologyتاریخچه جامع مشاهیر و سخنان آنهاArticle Directory«واژه‌های مصوب فرهنگستان زبان و ادب پارسی»Le Web a été inventé... en France!Tim Berners Lee – Time 100 People of the CenturyWorldWideWeb: Proposal for a HyperText ProjectPre-W3C Web and Internet BackgroundLadies and Gentlemen, the World Wide WebTim Berners-Lee: WorldWideWeb, the first Web clientAnswers for young people - Tim Berners-LeeFrequently asked questions by the Press - Tim BLاینترنت و وب جهان‌شمول: چگونه (آنرا) برنامه‌نویسی کنیماینترنت و وب جهان‌شمول: چگونه (آنرا) برنامه‌نویسی کنیمووو

پایگاه دادهابرمتناینترنتپایگاه شناختشبکه‌های معناییوب جهان‌گسترSemantic analyticsSemantic brokerSemantic computingSemantic mapperSemantic matchingSemantic publishingSemantic reasonerSemantic searchSemantic service-oriented architectureSemantic wikiپروتکل انتقال ابرمتنIRIیوآرآیآردی‌افtriplesاردی‌اف/اکس‌ام‌الJSON-LDTurtleTriGNotation3N-TriplesTriXRRIDاسپارکلاکس‌ام‌الCommon Logicزبان هستی‌شناسی وبRDFSRule Interchange FormatSemantic Web Rule LanguageALPSeRDFGRDDLMicrodataMicroformatRDFaSAWSDLFacebook PlatformDOAPدوبلین کورFOAFSchema.orgSIOCSKOShAtomhCalendarhCardhProducthRecipehResumehReview


وب جهان‌گستراختراع‌های انگلیسیتعامل انسان و رایانهسرنعصر اطلاعاتمعرفی‌شده‌های ۱۹۸۹ (میلادی)معرفی‌شده‌های ۱۹۹۰ (میلادی)معرفی‌شده‌های ۱۹۹۳ (میلادی)معرفی‌شده‌های مرتبط با رایانه در ۱۹۸۹ (میلادی)


انگلیسیسامانهٔ اطلاعاتیپرونده‌هایابرمتنیاینترنتمرورگر وبصفحات وبچندرسانه‌ایابرپیوندهاتیم برنرز لیعلوم رایانهسرنژنورابرت کایلیائووبگاهپست الکترونیکی۱۹۸۰ (میلادی)سرنتیم برنرز لیوب معنایییک پیشنهادرابرت کایلاپیشنهاد طراحی وب جهان گسترنکست‌کیوبمرورگر وبوب جهان گسترخلاصه‌ای از پروژه وب جهان گسترگروه خبریابر متندهه ۱۹۶۰Project Xanaduتد نلسونNLSداگلاس انگلبارتشناسه منبع یکپارچه۳۰ آوریل۱۹۹۳ (میلادی)CERNپروتکل گوفرابر کارتمرکز ملی برنامه‌های سوپرکامپیوترمارک اندرسنپروتکل گوفرمرور اطلاعات ناحیه وسیعHTMLXHTMLDHTMLXMLپروتکل HTTPمرورگرصفحه وبURLمرورگر وبابر متنآدرس IPDNSHTTPIPHTMLHTMLترجمهمرورگر وبمانیتورلینکهایپروتکل انتقال ابرمتنوب‌سایت‌هاجین آرمور پولیکتابداردانشگاه مینوستایوزنت‌هایابر لینک‌هاییتیم برنرز لیسوکت‌های نوع استریممرورگر وبHTMLاپلتطرف سرورماشین مجازیجاوا اسکریپتزبان برنامه‌نویسی اسکریپتینت اسکیپزبان برنامه‌نویسی Cبرنامه‌نویسی شیءگراسی پلاس پلاسبرنامه‌نویسی رویه‌ایمدل شیء سندHTML پویا(برنامه‌نویسی) ای‌جکسوب ۲٫۰کتابخانهمطبوعاتاینترنتدیجیتالپست نامهتلفنتلگرافرسانه‌های جمعیمتون دو سویهمیزبانی وبهمتا سازیکیفیت خدماتW3Cپروتکل گوفراینترنت اکسپلوررفایرفاکس موزیلازبان انگلیسیداگلاس آدامززبان چینیتیم برنرز










وب جهان‌گستر


از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از وب)

پرش به ناوبری
پرش به جستجو









جهان وب

وسط‌چین
نشان جهان وب که توسط رابرت کایلیائو طراحی شده‌است

به وجودآورنده
تیم برنرز لی
شرکت
سرن
حوزه دسترسی
جهانی

جهان وب،[۱]وب جهان‌گستر، یا به‌طور ساده وب (به انگلیسی: World Wide Web) یک سامانهٔ اطلاعاتی از پرونده‌های ابرمتنی متصل به هم است که از طریق شبکهٔ جهانی اینترنت قابل دسترسی هستند. به کمک یک مرورگر وب می‌توان صفحات وب (که شامل متن، تصویر، ویدئو و سایر محتویات چندرسانه‌ای هستند) را مشاهده و به کمک ابرپیوندها در میان آن‌ها حرکت کرد.


تیم برنرز لی، پژوهشگر علوم رایانه و کارمند مؤسسهٔ سرن[۲] در نزدیکی ژنو، در مارس ۱۹۸۹ پیشنهاد اولیهٔ وب امروزی را مطرح کرد.[۳] پیشنهاد ارائه‌شده در ۱۹۸۹ قرار بود که یک سیستم ارتباطی برای مؤسسه سرن شود، اما برنرز لی به‌زودی متوجه‌شد که این ایده قابلیت جهانی‌شدن را دارد.[۴] برنرز لی به همراه رابرت کایلیائو در سال ۱۹۹۰ این پیشنهاد را به‌عنوان «پیوند و دسترسی به اطلاعات مختلف به‌صورت تارنمایی از گره‌هایی که کاربران به دل‌خواه در میان آن‌ها حرکت می‌کنند» ارائه دادند.[۴] برنرز لی در ماه دسامبر همان سال اولین وبگاه را به وجودآورد[۵] و در ۷ اوت ۱۹۹۱ آن را به‌عنوان یک پروژه بر روی گروه خبری alt.hypertext منتشر کرد.[۶]




محتویات





  • ۱ واژهٔ وب


  • ۲ تاریخچه


  • ۳ اجزاء وب


  • ۴ معماری سیستم وب


  • ۵ وب چگونه عمل می‌کند


  • ۶ عملکرد برنامهٔ سرویس دهنده و مشتری وب

    • ۶.۱ کش (cache)



  • ۷ جاوا و جاوا اسکریپت


  • ۸ تأثیر بر روابط اجتماعی


  • ۹ انتشار صفحات وب


  • ۱۰ سرعت در وب


  • ۱۱ www در نام‌های وب‌سایت‌ها


  • ۱۲ تلفظ "www


  • ۱۳ وب ۲٫۰


  • ۱۴ وب معنایی


  • ۱۵ پیوند به بیرون


  • ۱۶ منابع


  • ۱۷ جستارهای وابسته




واژهٔ وب


واژهٔ وب (به معنی تار) در بسیاری از ترکیبات «اینترنتی» می‌آید. کم‌کم «وب» به‌عنوان واژهٔ بین‌المللی جاافتاده و به منظورهای مختلفی به کار می‌رود. این واژه معمولاً به صورت اشتباه به جای اینترنت به کار می‌رود اما وب در حقیقت یکی از خدماتی است که روی اینترنت ارائه می‌شود (مانند پست الکترونیکی).



تاریخچه


ایده اولیه در مورد وب جهان گستر به سال ۱۹۸۰ (میلادی) برمی‌گردد. زمانی که در شهر سرن سوئیس، تیم برنرز لی شبکه ENQUIRE را ساخت (که به "Enquire Within Upon Everqthing CSS" اشاره داشت و همنام کتابی بود که وی از جوانی خود به یادداشت. اگرچه آنچه وی ساخت با وب امروزی تفاوت‌های زیادی دارد اما ایده اصلی در آن گنجانده شده‌است (و حتی برخی از این ایده‌ها در پروژه بعدی برنرزلی پس از WWW یعنی وب معنایی به کار گرفته شد).


در مارس ۱۹۸۹، برنرزلی یک پیشنهاد را نوشت که به ENQUIRE اشاره داشت و یک سیستم اطلاعاتی پیشرفته را توصیف می‌کرد. وی با کمک رابرت کایلا، پیشنهاد طراحی وب جهان گستر را در ۱۲ نوامبر ۱۹۹۰ ارائه کرد. اولین مرورگر وب جهان توسط برنرزلی بر روی رایانه نکست‌کیوب مورد استفاده قرار گرفت و وی اولین مرورگر وب و وب جهان گستر را در سال ۱۹۹۰ طراحی کرد.


در کریسمس ۱۹۹۰، برنرز لی همه ابزارهای لازم برای کار با وب را فراهم کرد[۷]


در ۶ اوت ۱۹۹۱ وی خلاصه‌ای از پروژه وب جهان گستر را در گروه خبری alt.hypertext پست کرد. در همین روز وب به عنوان یک خدمات عمومی روی اینترنت ارائه شد. مفهوم مهم ابر متن در پروژه‌های قدیمی‌تر مربوط به دهه ۱۹۶۰ مانند Project Xanadu مربوط به تد نلسون و NLS (سیستم آنلاین) مربوط به داگلاس انگلبارت مطرح شد.


موفقیت برنرزلی در ایجاد ارتباط بین ابر متن و اینترنت بود. در کتاب «بافتن تور» وی اذعان می‌کند که بارها از امکان برقراری ارتباط میان دو تکنولوژی صحبت کرده بود اما چون کسی به حرف‌هایش توجه نکرد وی خودش دست به کار شد و پروژه را به سرانجام رساند. وی در سیستم خود شاخص‌های منحصر به فرد جهانی برای شناسایی منابع موجود روی وب و دیگر مکان‌ها در نظر گرفت و آن‌ها را شناسه منبع یکپارچه نامید.


وب جهان گستر با بقیه سیستم‌های ابر متنی موجود تفاوت‌هایی داشت:


  • WWW به لینک‌های یک طرفه نیاز داشت و نه دوطرفه بنابراین فرد می‌توانست بدون آن که از جانب مالک منبع واکنشی صورت گیرد به منبع دسترسی پیدا کند. همچنین ابر متن مشکل پیاده‌سازی سرورهای وب و مرورگرها (در مقایسه با سیستم‌ها قبلی) را برطرف کرد اما در مقابل مشکل زمان در لینک‌های قطع شده را ایجاد کرد.

  • وب جهان گستر بر خلاف سیستم‌های قبلی مانند ابر کارت غیر انحصاری بود و این امکان را فراهم می‌کرد که سرورها و مرورگرهای مستقلی را ایجاد کرده و بدون هیچ محدودیتی آن‌ها را به شبکه وصل کرد.

در ۳۰ آوریل سال ۱۹۹۳ (میلادی)، CERN اعلام کرد که وب جهان گستر به صورت رایگان برای همه افراد قابل دسترسی است. این موضوع دو ماه پس از اعلام رایگان نبودن پروتکل گوفر مطرح می‌شد و در نتیجه تمایل به وب به شدت افزایش یافت. قبل از آن مرورگر وب معروفی به نامViolaWWW وجود داشت که بر اساس ابر کارت کار می‌کرد. نسخه گرافیکی وب جهان گستر با نام مرورگر وب موزائیک در سال ۱۹۹۳ توسط مرکز ملی برنامه‌های سوپرکامپیوتر که توسط مارک اندرسن راه‌اندازی شد. قبل از عرضه موزائیک، گرافیک و متن در صفحات وب از یکدیگر جدا بودند و در پروتکل‌های اینترنتی قبلی مانند پروتکل گوفر و مرور اطلاعات ناحیه وسیع گرافیک کاربرد زیادی نداشت. واسط کاربر گرافیکی موزائیک وب را به مشهورترین پروتکل اینترنتی تبدیل کرد.



اجزاء وب


وب جهان‌گستر ترکیبی از چهار عنصر اصلی است:


  • hypertext یا ابرمتن: فرمتی از اطلاعات که به افراد اجازه می‌دهد تا در محیط کامپیوتر با استفاده از ارتباط داخلی موجود میان دو متن از بخشی از سند به بخش دیگری از آن یا حتی سند دیگری مراجعه کنند و به اطلاعات جدیدی دسترسی پیدا کند.


  • URL: شناسه‌های منحصر به فردی که برای مشخص کردن محل حضور اطلاعات موجود روی شبکه (فایل کامپیوتری، سند یا منابع دیگر) به کار می‌روند.

  • مدل Client-Server یا مشتری-خدمت‌گزار: سیستمی که در آن نرم‌افزار یا کامپیوتر مشتری (مرورگر) از نرم‌افزار یا کامپیوتر خدمت‌گزار (وب سرور) تقاضای دریافت منابع اطلاعاتی مانند داده یا فایل می‌کند.

  • markup language یا زبان علامتگذاری: کاراکترها یا کدهای موجود در متن که ساختار متن وب معنایی را مشخص می‌کنند.


معماری سیستم وب


کلاً از دیدگاه فنی سیستم وب در دو بخش سازماندهی می‌شود:


  • برنامه سمت سرویس دهندهٔ وب و برنامه سمت مشتری وب

  • پایگاه اطلاعاتی توزیع شده از صفحات ابرمتن، فایل‌های داده مثل صدا، تصویر و بطور کل هر منبع

صفحه وب چیزی نیست مگر یک فایل متنی بسیار ساده که با یکی از زبان‌های نشانه‌گذاری ابرمتنی مثل HTML، XHTML، DHTML یا XML تدوین می‌شود. کاری که مرورگر به عنوان مشتری وب انجام می‌دهد آن است که تقاضای دریافت یکی از صفحات یا فایل‌ها را در قالب قراردادی استاندارد (به نام پروتکل HTTP) به سمت سرویس دهنده ارسال کند. در سمت مقابل سرویس دهندهٔ وب این تقاضا را پردازش کرده و در صورت امکان، فایل مورد نظر را برای مرورگر ارسال می‌کند. مرورگر پپس از دریافت فایل ابرمتنی، آن را تفسیر کرده و به صورت صفحه آرایی شده روی خروجی نشان می‌دهد. اگر فایل ابرمتنی در جایی به فایل صدا یا تصویر پیوند خورده باشد آن‌ها نیز توسط مرورگر تقاضا شده و پس از دریافت در جای خود قرار می‌گیرند.[۸]



وب چگونه عمل می‌کند


برای مشاهده یک صفحه وب یا دیگر منابع اطلاعاتی روی تور جهان گستر معمولاً URL صفحه را در یک مرورگر وب وارد می‌کنیم یا لینک ابر متن مربوط با آن صفحه یا منبع را انتخاب می‌کنیم. اولین گام که در پشت پرده انجام می‌شود اختصاص یک آدرس IP به بخش سرور URL است که توسط پایگاه داده توزیع شده اینترنت صورت می‌گیرد که به آن DNS می‌گویند.


در مرحله بعد یک درخواست HTTP به مرور وب در آن آدرس IP ارسال می‌شود و درخواست مشاهده صفحه ارائه می‌گردد. در صورتی که یک صفحه معمولی در خواست شده باشد متن HTML، تصاویر گرافیکی یا هر فایل دیگری که مربوط به آن صفحه است در اختیار مشتری (مرورگر وب) قرار می‌گیرد. سپس مرورگر وب صفحه HTML، و دیگر فایل‌های دریافت شده را ترجمه می‌کند. در نهایت «صفحه» مورد نظر مشتری در اختیار وی قرار می‌گیرد.


در تور جهان گستر، یک برنامه مشتری که عامل کاربر نام دارد منابع اطلاعاتی مانند صفحات وب یا فایل‌های کامپیوتری را با استفاده از URL از وب در خواست می‌کند. اگر عامل کاربر نوعی مرورگر وب باشد، اطلاعات را روی مانیتور نشان می‌دهد. کاربر می‌تواند با دنبال کردن لینکهای موجود در صفحه وب به بقیه منابع موجود روی تور جهان گستر دسترسی پیدا کند. همچنین می‌توان با پرکردن فرم‌های HTML و تحویل این فرم‌های وب می‌توان اطلاعات را بر اساس پروتکل انتقال ابرمتن به سرور وب برگرداند تا از آن ذخیره شده یا پردازش شوند. صفحات وب در کنار هم قرار گرفته و وب‌سایت‌ها را می‌سازند. عمل دنبال کردن ابرپیوند از یک وب سایت به وب سایت دیگر را «مرور وب» یا «گشت و گذار» وب می‌نامند.


اصطلاح "گشت وگذار در اینترنت" اولین بار توسط جین آرمور پولی که یک کتابدار بود در مقاله یا به نام "Surfing the INTERNET" مطرح شد که ژوئن سال ۱۹۹۲ در "بولتن کتابخانه ویلسن" در دانشگاه مینوستا چاپ شد. اگر چه پولی مستقلاً از این کلمه استفاده کرد اما در یوزنت‌های مربوط به سال‌های ۱۹۹۱ و ۱۹۹۲ این کلمه دیده می‌شود و حتی عده‌ای می‌گویند که این کلمه در مجمع هکرها در دو سال قبل از آن به صورت شفاهی عنوان شده بود. پولی در تاریخ اینترنت به مادر اینترنت معروف است.


اغلب صفحات وب شامل ابر لینک‌هایی هستند که به صفحات و منابع اطلاعاتی مرتبط با آن‌ها مانند صفحات دانلود، اسناد منابع، تعاریف و غیره منتهی می‌شوند. چنین مجموعه‌ای از منابع مفید و مرتبط با هم توسط لینک‌های ابر متن به یکدیگر متصل شده‌اند را «وب» اطلاعات می‌نامند. قرار دادن این مجموعه منابع روی اینترنت شبکه‌ای را تولید کرد که در اوایل دهه ۱۹۹۰ توسط تیم برنرز لی، «تور جهان گستر» نامیده شد.[۹][۱۰]



عملکرد برنامهٔ سرویس دهنده و مشتری وب


در سمت سرویس دهندهٔ وب، پروسه‌ای وجود دارد که دائماً به پورت شماره ۸۰ گوش می‌دهد و منتظر تقاضای برقراری اتصال توسط مشتریان می‌ماند.
دقت کنید که برنامهٔ سرویس دهنده از سوکت‌های نوع استریم استفاده می‌کند و اتصال از نوع TCP است. فرامین و داده‌هایی که بین سرویس دهنده و مرورگر وب مبادله می‌شوند تماماً متنی هستند. (همانند سیستم پست الکترونیکی)
پس از آنکه، ژ بین برنامهٔ سویس دهنده و مشتری برقرار شد برنامهٔ مشتری حق دارد یک یا چندین تقاضا بفرستد و این تقاضاها باید در قالب استاندارد HTTP باشد. سرویس دهنده، یکایک تقاضاها را دریافت و پردازش و در صورت امکان آن‌ها را اجرا می‌کند.[۱۱]



کش (cache)


اگر کاربر پس از مدت زمان اندکی به سرعت به صفحه وب برگردد احتمال دارد که اطلاعات از سرور وب اصلی بازیابی نشوند. به‌طور پیش فرض، مرورگرهای همه منابع وب را روی هارد کامپیوتر مشتری، مخفی (کش) می‌کنند. مرورگر درخواست HTML را تنها در صورتی که نیاز به روز آوری داده‌های قبلی وجود داشته باشد ارسال می‌کند. در غیر این صورت از داده‌های کش استفاده می‌شود.


این عمل باعث کاهش ترافیک شبکه اینترنت می‌شود. تصمیم‌گیری در مورد انقضای زمان استفاده از منبع تصویر، CSS، فایل جاوا اسکریپت و همچنین HTML به صورت مستقل انجام می‌گیرد؛ بنابراین حتی در برخی از سایت‌های با محتوای پویا، بسیاری از منابع اطلاعاتی اصلی فقط در هر بار مراجعه عرضه می‌شوند. بهتر است طراحان وب سایت همه فایل‌های جاوا اسکریپت و CSS را درون تعدادی فایل سایت جمع‌آوری کنند تا کش‌های کاربران بتوانند از آن‌ها استفاده کنند و بدین ترتیب زمان دانلود شدن صفحه و تعداد مراجعات به سرور کاهش یابد.


همچنین بخش‌های دیگری از اینترنت می‌توانند محتوای وب را کش (مخفی) کنند. یکی از بهترین این اجزاء دیوارهای آتش است که در شرکت‌ها و محیط‌های دانشگاهی کاربرد دارد و منابع وب درخواست شده توسط یک کاربر را برای همه کاربران کش می‌کند. با وجود آن که این قابلیت‌ها در اغلب مرورگرهای وب دیده می‌شود طراحان صفحات وب می‌توانند عناوین HTTP که توسط کاربر درخواست شده را کنترل کنند تا صفحات در مواردی که لازم نیست در کش ذخیره نشوند؛ مثلاً صفحات خبری و بانک‌ها.


بدین ترتیب می‌توانیم بین اعمال «دریافت» و «ارسال» HTTP تفاوت قائل شویم. در صورتی که همه شرایط محقق شود، داده‌هایی که توسط فرمان دریافت (GET) درخواست شده‌اند می‌توانند در کش ذخیره شوند در حالی که داده‌های به دست آمده پس از ارسال (posting) اطلاعات به سرور در کش ذخیره نمی‌شوند.



جاوا و جاوا اسکریپت


این سیستم به سرورهای وب امکان می‌دهد تا برنامه‌های کوچکی (که اپلت (applet) نامیده می‌شوند) را مستقیماً در شبکه اطلاعات بازیابی شده قرار دهند و این اپلت‌ها که در کامپیوتر کاربر اجرا می‌شوند تعامل کاربر با اینترنت را سرعت می‌بخشد. در نهایت این سیستم به عنوان ابزاری برای تولید محتویات پیچیده طرف سرور مورد استفاده قرار گرفت. شرکت سان تلاش می‌کرد جاوا را به عنوان یک پلاتفرم برای اپلت‌های طرف مشتری مطرح کند اما به دلایلی مانند عدم وجود یکپارچگی با محتوا (اپلت‌ها به جعبه‌های کوچکی محدود می‌شدند که درون صفحه قرار داشتند) و عملکرد ضعیف (مخصوصاً شروع با تأخیر) ماشین مجازی بر روی سخت‌افزارهای PCهای آن زمان این امر هرگز محقق نشد.


با این وجود، جاوا اسکریپت یک زبان برنامه‌نویسی اسکریپتی است که برای صفحات وب طراحی شده‌است. نسخه استاندارد آن ECMAScript نام دارد. اگر چه نام آن شبیه جاوا است اما توسط شرکت ارتباطات نت اسکیپ (Netscape) طراحی شده‌است و تقریباً هیچ ارتباطی با جاوا که ساخت شرکت میکروسیستم‌های سان است ندارد. تنها شباهت آن با جاوا در این است که نحوه نگارش آن از زبان برنامه‌نویسی C گرفته شده‌است. جاوا اسکریپت مانند جاوا برنامه‌نویسی شیءگرا است اما شبیه سی پلاس پلاس و بر خلاف جاوا امکان استفاده از کدهای درهم (مخلوط) یعنی استفاده هم‌زمان از زبان برنامه‌نویسی شیء گرا و برنامه‌نویسی رویه‌ای را فراهم می‌آورد. جاوا اسکریپت در کنار مدل شیء سند به زبان برنامه‌نویسی بسیار قوی‌ای تبدیل شده که حتی طراحان آن چنین تصوری از موفقیت آن نداشتند. گاهی اوقات در مورد آن از کلمه HTML پویا (DHTML) استفاده می‌شود تا گذر از صفحات HTML «ایستا» بیشتر حس می‌شود.


(برنامه‌نویسی) ای‌جکس یک فناوری مبتنی بر جاوا اسکریپت است که تأثیر زیادی بر شکل‌گیری تور جهان گستر داشته‌است. در این روش در زمان‌های لازم، تنها بخشی از صفحه وب که مورد نیاز کاربر است به روز می‌شود تا سرعت کاربر بالاتر برود. ای‌جکس یکی از جنبه‌های مهم وب ۲٫۰ محسوب می‌شود.



تأثیر بر روابط اجتماعی


وب در دنیای امروزی تبادل اطلاعات بین افراد در سراسر جهان را بسیار ساده و آسان نموده‌است و این امر با این حجم وسیع هرگز در تاریخ بشر سابقه نداشته‌است. افرادی که در گوشه و کنار جهان قرار دارند و هزاران کیلومتر از یکدیگر فاصله می‌توانند افکار خود را به راحتی مبادله کنند یا از روحیات و خط مشی زندگی خود با دیگران صحبت کنند. تجربه‌های عاطفی، عقاید سیاسی، رسوم فرهنگی، ضرب‌المثل‌های ریتم‌دار، پندهای تجاری، کارهای هنری، تصاویر و عکس‌ها، قطعات ادبی بدون هیچ سرمایه‌گذاری از جانب کاربر به راحتی در اختیار وی قرار می‌گیرد. اگر چه کارایی وب به فناوری مادی آن وابسته است اطلاعات موجود روی آن به شیوه کتابخانه یا مطبوعات به صورت فیزیکی ارائه نمی‌شوند؛ بنابراین انتشارات اطلاعات از طریق وب اینترنت به کتاب‌ها و مجله‌های فیزیکی و مادی محدود نمی‌شود و نیاز به کپی کردن فیزیکی اطلاعات وجود ندارد. اطلاعات موجود روی وب به صورت دیجیتال ارائه می‌شوند و بنابراین جستجو در آن‌ها به سرعت زیادی صورت می‌گیرد؛ که بسیار سریع‌تر از جستجو در کتابخانه است و حتی فردی که در اینترنت جستجو می‌کند نسبت به فردی که از پست نامه، تلفن، تلگراف یا وسایل ارتباطی دیگر استفاده می‌کند با سرعت بیشتری اطلاعات را بازیابی می‌کند.


وب مهم‌ترین ابزار تبادل اطلاعات است که در کره زمین رونق فراوانی یافته‌است. این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد تا با افراد و گروه‌های مختلفی که در سراسر جهان پراکنده هستند و در فضا و مکان متفاوتی قرار دارند ارتباط برقرار کنند و نیاز به برقراری ارتباط فیزیکی میان افراد را مرتفع می‌سازد.


از آنجا که وب در سراسر جهان فعال است، عده‌ای آن را عامل ایجاد تفاهم میان افراد ساکن در سراسر جهان می‌دانند. وب پتانسیل فراوانی برای ایجاد روابط اجتماعی دارد و می‌تواند حس نوع‌دوستی و درک متقابل را افزایش دهد یا حتی باعث شو که خشونت به صورت وسیعی رواج یابد یا رژیم‌های ظالم و عوام فریب به خواسته‌های خود که در طول تاریخ از دستیابی به آن‌ها عاجز بودند بترسند.


امروزه در وب انواع مختلف اطلاعات را می‌توان یافت و افرادی که تمایل دارند با جوامع و فرهنگ‌های مختلف آشنا شدند مراجعه به وب ساده‌ترین راه است. اگر بخواهیم به شهری دور دست سفر کنید، وب بهترین مرجع ممکن برای یافتن اطلاعات مربوط به آن شهر است مخصوصاً اگر شهر مورد نظرتان در یکی از کشورهای توسعه نیافته قرار داشته باشد. روزنامه‌های محلی، مطبوعات دولتی و غیره از طریق اینترنت به راحتی قابل دسترسی هستند و به همین دلیل است که کاربران اینترنت روز به روز افزایش می‌یابند.



انتشار صفحات وب


صفحات وب در دسترس همه رسانه‌های جمعی قرار دارد. برای آنکه بتوانید یک صفحه وب را «منتشر» کنید لازم نیست به سراغ یک ناشر یا مؤسسه رسانه‌ای که در سرتاسر جهان مشاهده می‌شوند بروید. ابر متن، برخلاف کتاب و اسناد، دارای یک نظم خطی از ابتدا تا انتها نیست. ابر متن به بخش‌های فصل، زیر فصل و عناوین که در کتاب‌ها دیده می‌شود تقسیم‌بندی نمی‌شود.


اگر چه برخی از وب سایت‌ها به چند زبان عرضه می‌شوند بسیاری از آن‌ها فقط به یک زبان ارائه می‌شوند. همه برنامه‌های کامپیوتری همه کاراکترهای خاص و متون دو سویه RTL را در بر نمی‌گیرند. این عوامل این ادعا را که تور جهان گستر، جهان را به سمت یکپارچه شدن پیش می‌برد به چالش می‌کشد. فرصت مناسب برای انتشار اطلاعات در صفحات وب شخصی و همچنین صفحات خانوادگی تجارت‌های خرد و غیره توسط خدمات رایگان میزبانی وب به اوج خود رسیده‌است.



سرعت در وب


نگرانی موجود در مورد ازدحام اطلاعات روی زیر ساختار اینترنت و تأخیر زیاد در دسترسی به داده‌ها به باعث شده‌است که نام World Wide Web به "World Wide Wait" تغییر کند! افزایش سرعت اینترنت مسئله‌ای مهم در بحث‌های مربوط به استفاده از همتا سازی و کیفیت خدمات (QOS) است. راه حل‌های ممکن برای کاهش انتظار برای مشاهده صفحات وب در سایت W3C ارائه شده‌است.


راهنمای استانداردهای موجود برای پاسخ زمانی ایدئال صفحات وب (مطابق کتاب نیلسن، چاپ ۱۹۹۹، صفحه ۴۲) عبارتند از:


  • ۱/۰ ثانیه (یک دهم ثانیه). زمان ایدئال پاسخ کاربر هیچ گونه تأخیری را حس نمی‌کند.

  • ۱ ثانیه. حداکثر زمان قابل قبول. زمان دانلود بیش از ۱ ثانیه کاربر را خسته می‌کند.

  • ۱۰ ثانیه. زمان غیرقابل قبول. کاربر خسته شده و دوست دارد سایت را ترک کند. این اعداد برای طراحی ظرفیت سرور کاربرد زیادی دارند.


www در نام‌های وب‌سایت‌ها


از لحاظ فنی هیچ دلیلی وجود ندارد که نام سایت حتماً با www آغاز شود و اولین سرور وب در "info.cern.ch" قرار داشت. استفاده از پیشوند www یک توافق است که بین سازمان‌های ارائه دهنده خدمات وب انجام شده‌است تا تمامی نام‌های میزبان از یک پروتکل تبعیت کنند؛ برای مثال، بسیاری از سازمان‌ها نام سرور اصلی پروتکل گوفر خرد را به صورت gopher.wherever.edu تعریف می‌کنند و از پیشوندهای
دیگری استفاده می‌کنند تا بتوان از چندین سرور وب استفاده کنند. برخی از مرورگرها به صورت خودکار www را به ابتدا و ".com" را به انتهای URL تایپ شده اضافه می‌کنند. در مرورگرهای اینترنت اکسپلورر و فایرفاکس موزیلا با فشردن هم‌زمان کلیدهای ctrl و Enter پیشوند "http://www." و پسوند "com." به انتهای URL اضافه می‌شوند.



تلفظ "www


در زبان انگلیسی، WWW طولانی‌ترین تلفظ ممکن تور جهان گستر است که یک سرواژه سه حرفی است که به نه سیلاب نیاز دارد. داگلاس آدامز اظهار داشت: World Wide Web تنها عبارتی است که تلفظ شکل مختصر آن سه برابر بیشتر از تلفظ خود آن طول می‌کشد.


نسخه‌های کوتاه‌تر عبارتنداز "triple double 'u'"، "triple dub", "dub dub dub", "wuh wuh wuh" و "all the 'double u's". در زبان‌های دیگر "WWW" را اغلب "VVV" تلفظ می‌کنند. در زبان چینی، World Wide Web را به صورت wàn wéi wǎng تلفظ می‌کنند (به چینی: 万维网) که به معنای "شبکه ده هزار بعدی" است.



وب ۲٫۰



در وب ۲٫۰، کاربران قادرند خود به ایجاد و خلق محتوا در فضای اینترنت پرداخته، و دیگران را در داشته‌ها و اطّلاعات خود شریک سازند، یا کارهای موجود از ناحیه دیگران را به صورتی مستقیم و بی واسطه مورد نقد و تغییر قرار دهند.



وب معنایی



وب معنایی یک چارچوب مشترک فراهم آورده و اجازه می‌دهد که اطلاعات در این چارچوب به اشتراک گذاشته شوند. این مفهوم برای اولین بار توسط تیم برنرز لی بیان گردیده‌است.



پیوند به بیرون


  • Open Directory — کامپیوتر، اینترنت، طراحی وب و ایجاد آن

  • WWW-Virtual Library: History of the Internet & W3

  • Early archive of the first web site

  • Internet Statistics: Growth and Usage of the Web and the Internet

  • تاریخچه وب

  • Webology

  • تاریخچه جامع مشاهیر و سخنان آنها


  • Article Directory مقالاتی راجع به تور جهان گستر


منابع




  1. فرهنگستان زبان و ادب فارسی. «واژه‌های مصوب فرهنگستان زبان و ادب پارسی». فرهنگستان زبان و ادب فارسی. بازبینی‌شده در ۲۸ اسفند ۱۳۸۹. 


  2. Le Web a été inventé... en France!. Lepoint, January 31, 2012. Consulté le December 15, 2013. 


  3. Tim Berners Lee – Time 100 People of the Century. Times Magazine, March 29, 1999. Retrieved December 15, 2013. 


  4. ۴٫۰۴٫۱ Tim Berners-Lee. WorldWideWeb: Proposal for a HyperText Project. W3 Organiztion, November 12, 1990. Retrieved December 15, 2013. 


  5. Pre-W3C Web and Internet Background. W3 Organiztion, 1990. Retrieved December 15, 2013. 


  6. Tony Long. Ladies and Gentlemen, the World Wide Web. WIRED Website, August 07, 2007. Retrieved December 15, 2013. 


  7. Tim Berners-Lee: WorldWideWeb, the first Web client


  8. اصول مهندسی اینترنت دکتر احسان ملکیان، ویراست دوم، چاپ سی و نهم


  9. Answers for young people - Tim Berners-Lee


  10. Frequently asked questions by the Press - Tim BL


  11. اصول مهندسی اینترنت دکتر ملکیان، ویراست دم، چاپ سی و نهم



  • اینترنت و وب جهان‌شمول: چگونه (آنرا) برنامه‌نویسی کنیم (چاپ چهارم) (انگلیسی)


  • اینترنت و وب جهان‌شمول: چگونه (آنرا) برنامه‌نویسی کنیم (چاپ سوم) (انگلیسی)


جستارهای وابسته




  • علوم وب جهان‌شمول

  • کنسرسیوم وب جهان‌شمول















برگرفته از «https://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=وب_جهان‌گستر&oldid=25688376»





منوی ناوبری


























(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.644","walltime":"0.794","ppvisitednodes":"value":8130,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":172110,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":21185,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":13,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":2,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":9935,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":1,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 559.959 1 -total"," 37.93% 212.392 1 الگو:پانویس"," 31.18% 174.623 6 الگو:یادکرد/هسته"," 21.23% 118.852 5 الگو:یادکرد"," 17.61% 98.608 1 الگو:مرورگرهای_وب"," 16.36% 91.618 10 الگو:Navbox"," 15.43% 86.412 1 الگو:جعبه_اطلاعات"," 13.62% 76.241 1 الگو:Navbox_with_collapsible_groups"," 13.28% 74.353 1 الگو:یادکرد_وب"," 11.37% 63.689 45 الگو:عدد_به"],"scribunto":"limitreport-timeusage":"value":"0.126","limit":"10.000","limitreport-memusage":"value":2478931,"limit":52428800,"cachereport":"origin":"mw1238","timestamp":"20190318114627","ttl":2592000,"transientcontent":false);mw.config.set("wgBackendResponseTime":134,"wgHostname":"mw1329"););

Popular posts from this blog

Masuk log Menu navigasi

Identifying “long and narrow” polygons in with PostGISlength and width of polygonWhy postgis st_overlaps reports Qgis' “avoid intersections” generated polygon as overlapping with others?Adjusting polygons to boundary and filling holesDrawing polygons with fixed area?How to remove spikes in Polygons with PostGISDeleting sliver polygons after difference operation in QGIS?Snapping boundaries in PostGISSplit polygon into parts adding attributes based on underlying polygon in QGISSplitting overlap between polygons and assign to nearest polygon using PostGIS?Expanding polygons and clipping at midpoint?Removing Intersection of Buffers in Same Layers

Старые Смолеговицы Содержание История | География | Демография | Достопримечательности | Примечания | НавигацияHGЯOLHGЯOL41 206 832 01641 606 406 141Административно-территориальное деление Ленинградской области«Переписная оброчная книга Водской пятины 1500 года», С. 793«Карта Ингерманландии: Ивангорода, Яма, Копорья, Нотеборга», по материалам 1676 г.«Генеральная карта провинции Ингерманландии» Э. Белинга и А. Андерсина, 1704 г., составлена по материалам 1678 г.«Географический чертёж над Ижорскою землей со своими городами» Адриана Шонбека 1705 г.Новая и достоверная всей Ингерманландии ланткарта. Грав. А. Ростовцев. СПб., 1727 г.Топографическая карта Санкт-Петербургской губернии. 5-и верстка. Шуберт. 1834 г.Описание Санкт-Петербургской губернии по уездам и станамСпецкарта западной части России Ф. Ф. Шуберта. 1844 г.Алфавитный список селений по уездам и станам С.-Петербургской губернииСписки населённых мест Российской Империи, составленные и издаваемые центральным статистическим комитетом министерства внутренних дел. XXXVII. Санкт-Петербургская губерния. По состоянию на 1862 год. СПб. 1864. С. 203Материалы по статистике народного хозяйства в С.-Петербургской губернии. Вып. IX. Частновладельческое хозяйство в Ямбургском уезде. СПб, 1888, С. 146, С. 2, 7, 54Положение о гербе муниципального образования Курское сельское поселениеСправочник истории административно-территориального деления Ленинградской области.Топографическая карта Ленинградской области, квадрат О-35-23-В (Хотыницы), 1930 г.АрхивированоАдминистративно-территориальное деление Ленинградской области. — Л., 1933, С. 27, 198АрхивированоАдминистративно-экономический справочник по Ленинградской области. — Л., 1936, с. 219АрхивированоАдминистративно-территориальное деление Ленинградской области. — Л., 1966, с. 175АрхивированоАдминистративно-территориальное деление Ленинградской области. — Лениздат, 1973, С. 180АрхивированоАдминистративно-территориальное деление Ленинградской области. — Лениздат, 1990, ISBN 5-289-00612-5, С. 38АрхивированоАдминистративно-территориальное деление Ленинградской области. — СПб., 2007, с. 60АрхивированоКоряков Юрий База данных «Этно-языковой состав населённых пунктов России». Ленинградская область.Административно-территориальное деление Ленинградской области. — СПб, 1997, ISBN 5-86153-055-6, С. 41АрхивированоКультовый комплекс Старые Смолеговицы // Электронная энциклопедия ЭрмитажаПроблемы выявления, изучения и сохранения культовых комплексов с каменными крестами: по материалам работ 2016-2017 гг. в Ленинградской области