صفحهٔ اصلی منوی ناوبرینسخهٔ تلفن همراهبهروزرسانی از پیشنویس کاربرانبهروزرسانی آمار
الگو:پیوند میانویکی
۱ آوریل۲۰۱۹میلادی۱۲ فروردین۱۳۹۸هجری خورشیدی۲۵ رجب۱۴۴۰هجری قمریUTCروز دروغ آوریلآشوریان
صفحهٔ اصلی
پرش به ناوبری
پرش به جستجو
دانشنامهای آزاد که همه میتوانند آن را ویرایش کنند؛
با ۶۷۱٬۵۹۰ مقاله به زبان فارسی
- آشنایی با دانشنامه
- آشنایی با اصول ویرایش
- کارهای قابل انجام
- سیاستها و رهنمودها
- فهرست الفبایی مقالهها
- نسخهٔ تلفن همراه
ردیف، در تئوری موسیقی ایرانی، به طرز قرار گرفتن آهنگها و نغمات موسیقی گفته میشود. هر یک از این آهنگها، که به آن یک گوشه گفته میشود، جزئی از یک دستگاه یا آواز دانسته میشوند که بر اساس روند گسترش ملودی و موقعیت مکانی در دانگهای یک دستگاه یا آواز، مرتب میشوند. ردیف موسیقی ایرانی نقش مهمی در فرهنگ موسیقی سنتی ایران در دورهٔ معاصر ایفا کردهاست و اهمیت آن در فرهنگ جهان تا جایی است که به عنوان میراث فرهنگی ناملموس نزد یونسکو به ثبت رسیدهاست. شکلگیری ردیف موسیقی ایرانی به علیاکبر فراهانی و فرزندانش میرزاعبدالله و آقاحسینقلی که از موسیقیدانان دربار قاجار بودند نسبت داده میشود. برخی از تحلیلگران معتقدند که شکلگیری ردیف به نوعی منعکسکنندهٔ تحولات فرهنگی ایران در این دوره نیز بودهاست. اگر چه نسخههای اصلی ردیفهای میرزاعبدالله و آقاحسینقلی ضبط یا مکتوب نشدهاند؛ اما ردیف شاگردان آنها به صورت ضبط شده یا مکتوب باقی ماندهاست. ردیف به دو شکل سازی و آوازی اجرا میشود که ردیفِ سازی گستردگی بیشتری از ردیف آوازی دارد. از جمله ردیفهای سازی میتوان ردیف میرزاعبدالله و ردیف آقاحسینقلی و از جمله ردیفهای آوازی میتوان ردیف دوامی و ردیف طاهرزاده را نام برد. اولین شخصی که ردیف را به نت درآورد، علینقی وزیری و اولین شخصی که ردیف را از دربار به میان تودهها برد، درویشخان بود. تحلیل ردیف موضوع کتابهای بسیاری به فارسی و انگلیسی بودهاست و برخی از این آثار به ردیف موسیقی ایرانی نقدهایی نیز وارد کردهاند.
ادامه… مقالههای برگزیده – مقالهٔ پیشنهادی هفته
- … برای جلوگیری از نشر گازهای سمی پس از نشت میدان گازی دروازه جهنم در دروازهٔ ترکمنستان در ۱۹۷۱، این میدان به آتش کشیده شد، اما برخلاف پیشبینی شعلهٔ آن تا امروز خاموش نشدهاست؟ (در تصویر)
- … رئیس سازمان آزادیبخش فلسطین یاسر عرفات اولین مهمان خارجی ایران پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران بود و ۶ روز پس از انقلاب وارد تهران شد؟
- … پانکو نوعی آرد سوخاری رایج در آشپزی ژاپنی است که از نانهای پختهشده با گذر جریان برق از خمیر تولید میشود؟
- … میزان هزینهکرد نظامی ایالات متحده آمریکا، بیش از یکسوم کل بودجه نظامی جهان است؟
- … در فهرست شاخص مردمسالاری، نروژ با رتبه ۱ به عنوان مردمسالارترین و کره شمالی با رتبه ۱۶۷ به عنوان اقتدارگراترین حاکمیت توصیف شدهاند؟
- … بخاطر حجم بالای مواد پروتئینی و آهن در عدس، از آن با عنوان «گوشت فقرا» نام برده میشود؟
- … دو تن از آهنگسازان اواخر قاجار، علیاکبر شیدا و عارف قزوینی، نقشی بنیادی در شکلگیری تصنیف در موسیقی سنتی ایران داشتند؟
ویکیپدیا دانشنامهای اینترنتی با بیش از ۲۸۰ زبان با محتوای آزاد است که با همکاری افراد داوطلب نوشته میشود و هر کس که به اینترنت دسترسی داشته باشد میتواند مقالههای آن را ویرایش کند. هدف ویکیپدیا آفرینش و انتشار جهانی یک دانشنامهٔ آزاد به تمامی زبانهای زندهٔ دنیاست. با رشد روزافزون این دانشنامه گردانندگان آن در بنیاد ویکیمدیا چندین پروژهٔ مشابه دیگر همچون ویکیواژه، ویکیکتاب، ویکیگفتاورد، ویکیخبر، ویکیدانشگاه، ویکیسفر، ویکیداده و ویکیگونه را پدیدآوردند. ویکیپدیای فارسی دو سال پس از شروع پروژهٔ ویکیپدیای انگلیسی، در ۲۸ آذر ۱۳۸۲ (۱۹ دسامبر ۲۰۰۳) فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون در ردهٔ هجدهم ویکیپدیاها قرار دارد و بزرگترین دانشنامهٔ فارسی محسوب میشود. ویکیپدیای فارسی هم اکنون (۱۲ فروردین ۱۳۹۸ خورشیدی) ۶۷۱٬۵۹۰ نوشتار دارد.
ادامه…
ویکیپدیا، بدون نیاز به اینترنت
علوم پایه
- اخترشناسی
- جغرافیا
- ریاضیات
- زیستشناسی
- شیمی
- زمینشناسی
- فیزیک
علوم کاربردی
- ارتباطات
- رایانه
- اقتصاد
- پزشکی
- حقوق
- علم بهداشت
- فناوری
- کشاورزی
- مدیریت
- مهندسی
علوم انسانی و فلسفه
- ادبیات
- باستانشناسی
- تاریخ
- جامعهشناسی
- دین
- روانشناسی
- زبانشناسی
- علوم سیاسی
- فلسفه
فرهنگ و هنر
- بزرگان و مشاهیر
- رسانهها
- سرگرمیها
- سینما
- معماری
- موسیقی
- نقاشی
- ورزش
- هنر
یوشوا بنجیو، جفری اورست هینتون و یان لی کان بابت پژوهش در حوزه یادگیری عمیق مشترکاً برنده جایزه تورینگ سال ۲۰۱۸ شدند.- سیل در جنوب و غرب ایران (تصویر) و استانهای گلستان و مازندران تلفات و خسارات زیادی به بار آورد و منجر به مرگ بیش از سی نفر شد.
- در پی پیروزی نیروهای دموکراتیک سوریه بر داعش در نبرد باغوز فوقانی آخرین قلمرو داعش سقوط کرد.
- تحقیقات دادستان ویژه ایالات متحده به رهبری رابرت مولر تبانیای بین کمپین انتخاباتی رئیسجمهور دونالد ترامپ و روسیه نیافت و در خصوص اتهامات اخلال در اجرای عدالت به جمعبندی نرسید.
غرق شدن فرابر در موصل موجب مرگ بیش از ۹۲ نفر شد.
رویدادهای کنونی:
بحران ریاستجمهوری ونزوئلا
مذاکرات برکسیت
مرگهای اخیر:- آنیس واردا
- والری بایکوفسکی
- لری کوئن
- آرا مازمانیان
- اسکات واکر
- مایک کوفر
امروز: دوشنبه، ۱ آوریل ۲۰۱۹ میلادی برابر ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ هجری خورشیدی و ۲۵ رجب ۱۴۴۰ هجری قمری (UTC)
روز دروغ آوریل، سال نو آشوریان
- رویدادها
۱۳۵۸ - روز جمهوری اسلامی در ایران و استقرار حکومت جمهوری اسلامی در کشور با اعلام سید روحالله خمینی پس از همهپرسی
۱۹۳۳ - آزار و اذیت یهودیان توسط نازیها در آلمان با تحریم کسب و کار ایشان، آغاز گردید.
۱۹۴۵ - نیروهای نظامی آمریکا در جنگ جهانی دوم در سواحل اکیناوا در ژاپن پیاده شدند.
۱۹۷۶ - استیو جابز (تصویر) و استیو وزنیاک شرکت رایانهای اپل را بنیان نهادند.
- زادروزها
۱۵۷۸ - زادروز ویلیام هاروی طبیب و زیستشناس برجسته انگلیسی
۱۸۰۹ - زادروز نیکلای گوگول نویسنده بزرگ روس، بنیانگذار سبک رئالیسم انتقادی در ادبیات روسی
۱۸۱۵ - زادروز اتو فون بیسمارک نخستین صدراعظم تاریخ آلمان
۱۹۲۰ - زادروز توشیرو میفونه بازیگر ژاپنی
۱۹۲۹ - زادروز میلان کوندرا نویسنده اهل چک
۱۹۴۰ - زادروز وانگاری ماآتای طرفدار حفظ محیط زیست اهل کنیا، برنده جایزه صلح نوبل
- درگذشتها
۱۸۳ (قمری) - قتل موسی کاظم امام هفتم شیعیان
۳۴۰ - درگذشت کنستانتین دوم امپراتور روم
۱۹۱۷ - درگذشت اسکات جوپلین ترانهنویس ، آهنگساز و پیانیست آفریقایی- آمریکایی، خالق رگتایم
۱۹۲۲ - درگذشت کارل یکم آخرین فرمانروای اتریش- مجارستان، آخرین امپراتور اتریش، آخرین پادشاه مجارستان بوهم، کرواسی و گالیسی و لودومری
۱۹۶۸ - درگذشت لو لانداو فیزیکدان یهودیتبار شوروی، برنده جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۶۲
۱۹۷۶ - درگذشت مکس ارنست نقاش آلمانی جنبشهای سوررئالیسم و دادائیسم
۲۰۰۲ - درگذشت سیمو هایها تک تیرانداز فنلاندی، بزرگترین تک تیرانداز تاریخ
→ روز قبل – روز بعد ←
یادبودهای آوریل – یادبودهای بیشتر...
رده:
- الگو:پیوند میانویکی
(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.364","walltime":"0.533","ppvisitednodes":"value":1303,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":71099,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":6156,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":16,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":2,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":0,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":0,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 316.672 1 -total"," 33.64% 106.531 1 ویکیپدیا:یادبودهای_برگزیده/۱_آوریل"," 21.14% 66.946 1 الگو:از_میان_خبرها"," 20.25% 64.138 1 الگو:از_میان_خبرها/اصلی"," 14.16% 44.850 1 ویکیپدیا:آیا_میدانستید_که...؟/۲۰۱۹/هفته_۱۴"," 12.84% 40.674 1 الگو:آمیک"," 12.41% 39.304 1 ویکیپدیا:یادبودهای_برگزیده/مناسبها"," 11.72% 37.114 1 الگو:Interval"," 11.56% 36.600 1 الگو:در_خبرها/تصویر"," 10.47% 33.144 1 الگو:Main_page_image"],"scribunto":"limitreport-timeusage":"value":"0.024","limit":"10.000","limitreport-memusage":"value":1321522,"limit":52428800,"cachereport":"origin":"mw1304","timestamp":"20190401131210","ttl":3600,"transientcontent":true);mw.config.set("wgBackendResponseTime":130,"wgHostname":"mw1272"););